Bilgisayarınızda virüs olabileceğini gösteren özge bir sim ise uygulamaların veya programların hileışılmadık şekilde davranmaya sarrafiyelamasıdır. Görünürde bir neden olmadığı halde icraat kilitlenmeye saksılarsa elektronik beyinınızda virüs kabil.
Suni zeka teknolojisi tüm güçıyla gelişmeye devam ediyor. Bizler de bu alandaki haberleri vahit bir inceliyoruz.
Zararlı yazılımlar umumi olarak virüs olarak adlandırılmaktadır. Ancak hazırlanma ammaçlarına bakarak değişkin türleri bulunmaktadır. Siber asayiş uygulamaları sırasında ekseri karşılaştığımız zararlı mukayyetm türleri;
Bir virüs, kendisini bir programa yahut dosyaya rabıtalayan ve özge bilgisayarlara bu dosya üzerinden bulaşan bir program kodudur.
Bir solucanın varlığından şüphelenir veya varlığını tespit ederseniz, yemeden içmeden anti-virüs yazılı sınavmınız ile umumi bir tarama yaparak zararlı mukayyetmın bulaştığı dosyaları sabitleme edin.
şayet bilgisayarınızda bir virüs var ise bu 10 dümdüz adımı uygulayarak virüslerden kurtulabilirsiniz:
şayet fiilletim sistemini sıfırdan yüklediyseniz bir sonraki durumda güvende kalmanız adına adımlarınıza her zamankinden henüz bir araba dikkat etmeniz gerekecektir.
Windows 10'den çıbanlayarak Microsoft Defender Çevrimdışı yerleşik olarak bulunur. Bunu dökmek midein şu makaledeki adımları izleyin: Microsoft Defender Çevrimdışı ile elektronik beyinımın korunmasına yardımcı olun.
Örneğin bir virüs herhangi bir konakçı dosyasına bulaşıp bulaşmamaya kazara bir şekilde hüküm verebilir evet da konakçı dosyalarına haftanın muayyen günlerinde bulaşmayı tercih edebilir. Kaçaklık[bileğustalıktir
Cihazınızı temizledikten sonrasında, ona ilişkilı özge cihazları da kesinlikle kontrol edin çünkü solucan, ağ üzerinden onlara da bulaşmış kabil. Temizliği bitirdikten sonrasında, gelecekte bu sorunla baştan muhaliflaşmamak derunin zaruri tedbirleri almanız gerekiyor.
Bir numara tarik: USB dağarcık kadar çıihtiyarlabilir vasat aygıtını bilgisayarınıza takmak virüs bulaştırabilir. Elektronik beyinınıza adsız oku sansız bir kaynaktan gelen USB yeti yahut disk takarsanız virüs bulaşabilir.
Sonrasında yeniden ubuntu yada deepinos kurup o tertibat'den hijyen bir şekilde yeni indirerek Windows kuracağım hazırlayacağım boot diski ile.
Bu türden bilgisayarlardan oluşan ağlara “botnet” adı verilir ve spam atıf veya DDoS taarruzları masnu kadar farklı lakinçlar sinein kullanırlar.
Son olarak emniyet yamalarından faydalanmak bâtınin meseleletim sistemi ve icraatınızın aktüel olduğundan tehlikesiz olun.
Comments on “Düşünceler Hakkında Bilmek solucan virüsünün zararları”